Продължават опитите възстановяване на сделката за износ на зърно от украинските пристанища

...
Продължават опитите възстановяване на сделката за износ на зърно от украинските пристанища
Коментари Харесай

ООН, Турция и Украйна са договорили движението на 16 кораба със зърно

Продължават опитите възстановяване на договорката за експорт на зърно от украинските пристанища през Черно море. Организация на обединените нации, Турция и Украйна изготвиха проект за придвижването 16 кораба със зърно за 31 октомври, откакто Русия се оттегли от съглашението. Освен това са обезпечени инспекциите на още 40 плавателни съда. Турското военно министерство води договаряния с Киев и Москва по тематиката.

От Европейския съюз и НАТО приканиха Русия да преразгледа решението си за оттегляне, а украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че страната му ще направи всичко допустимо самодейността да продължи.
Партньорите се пробват да убедят терористичната страна да забави малко шантажа. Но реалистично ли е? Засега обстоятелствата сочат, че съветското управление е по-заинтересовано от изостряне на продоволствената рецесия, в сравнение с от осъществяването на подписаните документи. И това е отговорът за всички, които мислят за договаряния с Русия.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

По-рано от външното министерство на Русия споделиха, че зърнената договорка е провалена от режима на Володимир Зеленски, който е управителен от Англия. На този декор от съветското министерство на защитата обявиха, че са анализирали остатъци от дронове, употребявани за украинска офанзива по съветския Черноморски флот на Кримския полуостров. Според Москва резултатите демонстрират, че дроновете са оборудвани с навигация, създадена в Канада.

Именно хипотетичното нахлуване стана причина Русия да се отдръпна от съглашението за износа на зърно, чийто период изтича на 19 ноември. До момента от Украйна са изнесени близо 10 млн. тона царевица, пшеница и други зърнени култури. 

Междувременно представителят на Кремъл, Дмитрий Песков, разяснява, че договарянията, свързани с Украйна, би трябвало да се водят на първо място със Съединените щати, защото Киев работи по отношение на нареждания от Вашингтон.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР